![]() |
|
|
#1 |
|
Anaokulu Terk
![]()
Üye No:1
Notu: 10659
Not Gücü : 100
Not Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Film Adı: Avustralya – Australia Yönetmen: Baz Luhrmann Senaryo: Baz Luhrmann , Sturat Beattie , Ronald Harwood Oyuncular: Nicole Kidman (Lady Sarah Ashley) , Hugh Jackman (Mandıracı) , David Wenham (Neil Fletcher) , Bryan Brown (King Carney) , Bruce Spence , Jack Thompson (Kipling Flynn) Vizyon Tarihi:19 Aralık 2008 Filmin Konusu: İkinci Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde geçen bu romantik macerada Nicole Kidman, çok uzaklardan ve bambaşka bir kültürden gelen İngiliz aristokrat “Lady Sarah Ashley” olarak karşımıza çıkıyor. Kendisine miras kalan toprakları almak için gelen Lady Sarah, bölgenin yerlilerinden olan sert mizaçlı ve bir o kadar da kaba olan Drover (Hugh Jackman) ile aynı safta yer almak istemese de buna mecbur kalır. Bulundukları yerden milllerce uzakta olan bu dünya harikası topraklara varabilmek için uzun bir yol kattettikten sonra Darwin isimli bu şehrin Pearl Harbor’a saldıran Japon kuvvetleri tarafından bombalandığını öğrenirler…
|
|
|
|
#2 |
|
Anaokulu Terk
![]()
Not Derecesi :
'nın film üzerine yorumu : Film girişinde biraz sıkıcı gelse de sabredip izlemeye değer... Olumsuz yanlarından biri uzunluğu diyebilirim :o) Bir çok tema aynı anda işlendiği için film uzun olmuş... Gerçi uzun olsa da değinilen konular hoş... Klasik filmlerde var olan herşey mevcut neredeyse :oD Filmde aborjinlerin yaşayışları üzere noktalar mevcut... Farklı kültürlere ilgi duyanlar için güzel :o) Kayıp Nesil Çocuklarına değinilmiş... Bir dönem Avustralya'da aborjinlerin çocuklarını ailelerinden zorla alan hristiyan misyonerlere değinilmiş olması da filmi güzel kılan unsurlardan... II.Dünya Savaşı, aborjinler, kayıp neslin çocukları, sınıf ayrımları vs derken 2 saat 40 dk süren bir film izliyorsunuz... Klasik fakat izlemeye değer :o) Bu filmi harika olarak nitelendirmem ama izlenilmez de demem... Kolleksiyonuma eklediğim filmlerden... :o)
|
|
|
|
#3 |
|
Master
![]()
Üye No:5103
Notu: 530
Not Gücü : 7
Not Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçen yıl her seferinde bu film diye gidip başka filme girmiştim. .Hala izleyebilmiş değilim, en yakın zamanda izlemek istiyorum hatırlattığınız için teşekkürler =)
|
|
|
|
#4 |
|
Anaokulu Terk
![]()
Not Derecesi :
Eyvallah :o)
|
|
|
|
#5 |
|
Stajyer
![]()
Üye No:7672
Notu: 473
Not Gücü : 5
Not Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yaklaşık 2 ay kadar oluyor izleyeli...
Aborjinlerin topraklarında yaşayabilmek için verdikleri savaş güzel bir şekilde işlenmiş.Tarihsel anlamı olan bir film,kızılderelilerin mücadeleleri gibi. Ben çok beğenmiştim izlediğimde :)Tavsiye ederim,izlenmeli bence...
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|