![]() |
|
|
#1 |
|
Rukiye & Abdullah
Üye No:1859
Notu: 4001
Not Gücü : 45
Not Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
(Resimlerin üzerinde sol köşedeki "Sarı ünlem" işaretini tıklarsanız resimleri büyültebilirsiniz arkadaşlar)
Sitemizde arama yapmak hakkında dilimiz döndüğünce bşyler aktarmaya çalışayım arakdaşlar... Bir deneme eklemek istiyoruz... Arama yaparken göz önünde bulundurulacak hususlar…: * Yukarıdaki resimli örnekleme de parça içerisinden almış olduğum kelimelerde dikkatinizi çekmiştir “Türkçe” karakter yoktu.Sebebi ise ç,ğ,ü,ş,ö harflerini kullanan ve kullanmayan arkadaşlarımız var. Yurt dışından aramızda olan veya Avrupa standartlarında ki klavyeleri kullanan arkadaşlarımızın açmış olduğu bir konuda: Misal: “ışıltı” kelimesi, “isilti” şeklinde çıkacaktır. Sizde normal Q klavye kullanan birisi iseniz ve gidip Türkçe karakterli arama yaparsanız, kesin ve doğru sonuç ne yazık ki alamayacaksınız… Sistem Türkçe karakterlere karşı hassas arkadaşlar… * Resimli şiir yada resim ekleyecek iseniz sadece başlıktan aratmanız gerekecektir…O nedenle ekleyeceğiniz konuda genel tema ne ise o ve ona yakın kelimeler kullanmaya çalışın: Misal: şirin ve tombul bir çocuk resmi ekleyecek iseniz Aramanızda "şirin çocuk" , "tombul çocuk" gibi kelimelrin geçmesi işinizi daha fazla kolaylaştıracaktır... Sizde bu nedenle sizden sonra gelenlerin sizin açtığınız konuyu açmamaları için başlıklara yada en azından konu içerisinde, İÇERİK hakkında bilgilendirme yapmanız fayda sağlayacaktır. Eğer daha önce açılan resim içerikli konu, aramalarda bulunur ve en az 3 resim aynı olursa – not uygulamasına maruz kalırsınız… * Video aramalarında ise farklılık yok, birkaç ufak unsur için " buradan " detaylı bilgi alabilirsiniz... * “Arama yaptım 14 sayfa çıktı,hepsine bakamadım bende ekledim”. Arkadaşlar değil 14, 140 sayfa çıksada bakıcaz. Sonuçta sitedeki yönetici arkadaşlarım bu ve bunun gibi konuların peşinde koşturuyorlarsa, konu açan arkadaşta bi zahmet o 14 sayfayı inceleyecek. Ki siz gidip “ve” , “bu” , “veya” gibi peynir ekmek tarzı çok bulunan kelimeler ile aratmaz iseniz bu kadar sayfa çıkması çok zor bi ihtimal… Konu ile ilgili aktaracağım genel temalar bunlar… Diğer arkadaşlarımın da söylemek istedikleri var ise yazalım konu altına devam eder eklemeler, değişiklikler yaparız… Eyvallah… Konu Dieforyou tarafından (08-09-2008 Saat 17:33 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
"HAMUŞ"
![]()
Üye No:41
Notu: 7763
Not Gücü : 100
Not Derecesi :
Arkadaşlar bir kaç kelime de ben ekleyeyim.Bugün benim başıma da geldi ve bunu birçoğumuz yaptığımız için konuyu bulamıyoruz.
Arayacağımız kelimeyi konunun içinde değişik kelimelerden aradığımız da daha kolay sonuç verecektir ama daha önceden eklenen konudaki kelimeye bitişik virgül yada noktalama işaretleri varsa,arama yaptığımız da konu çıkmayacaktır. Şöyle ki: "ben seni ölesiye sevmiştim, ve öldüm" cümlesinde "sevmiştim" kelimesini arama yaptığımız da virgül kelimeye bitişikse çıkmayabiliyor.
|
|
|
|
#3 |
|
Anaokulu Terk
![]()
Üye No:1
Notu: 10659
Not Derecesi :
Her ikinizede kocaman teşekkürler :o) Güzel noktaları göstermişsiniz...
Kanka Cân resimli anlatımda güsel olmuş... +100 not derim :o)
|
|
|
|
#4 |
|
Rukiye & Abdullah
Not Derecesi :
Çok doğru bir noktaya değinmişsin abla, sağolasın...
Eyvallah kankacân... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
sağlam tarafım şizofren.
Üye No:268
Notu: 3616
Not Gücü : 43
Not Derecesi :
Gönüllü olarak günlük mesaj yazma nöbeti koyalım abi buraya, unutulma olmasın.. :o)
![]() Eyvallâh abi, hayırlı bir konu sitemiz içün.. :))
|
|
|
|
#6 |
|
Rukiye & Abdullah
Not Derecesi :
Kabulümdür...:]
Sağolasın Cân... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Rukiye & Abdullah
Not Derecesi :
Arada konuyu güncellemekte fayda var. Yeni katılan arkadaşlarımız bu konudan faydalanabilirler...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stajyer
![]()
Üye No:7166
Notu: -26
Not Gücü : 0
Not Derecesi :
![]() |
form icinde arama yapma bilgilendirmesi icin teşşekkürler...benim ögrenmek istedigim birşey var...aramayı konulara bölümlere göre yapabliyoruz mu...mesela deneme ekleyecegım deneme başlıgı altında kı konular icinden arama yapabiliyormuyum..yada vıdeo-ilahiler-spor vs....blümler altında arama yapabılmemiz mümkünmü....eger varsa böyle bi sistem bilgilendirirsenız sevınırim....yoksa da olması mümkünmüdür......şimdiden teşekkürler..........vesselam
İnsan Allah'ın umududur,Allah'ın umudunu kırmayın..kim Allah'ın umudunu kırarsa Allah'da kıyamette onun umudunu kırar... Allah'ın var neye muhtaçsın,Allah'ın yok ne yin var diyen kullara selam olsun..
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
"HAMUŞ"
![]()
Üye No:41
Notu: 7763
Not Derecesi :
Arama yapacağınız kelimeyi girdiğinizde altaki gelişmiş arama yap butonuna tıklayınız. Arama yapacağınız kelimeyi yazıp deneme bölümüne tıklarsanız sadece o bölümde arama yaparsınız. Video eklerken video bölümüne tıklarsanız sadece video bölümünde arama yaparsınız. Fakat konuyu daha önce açan kişi denemeyi hikaye-yazı bölümüne eklemişse konuyu deneme bölümünde aramanız sonuç vermez. Bu yüzden aramayı forum genelinde yapmanızı tavsiye ediyorsunuz. Ayrıca çok kullanılan kelimeleri değil daha az kullanılan kelimelerden biriyle arama yaparsanız çıkan sonuç daha iyi olacaktır.
Anlatmak istediğiniz sanırım buydu. Yanlış anladıysam daha detaylı anlatırsanız sevinirim.
Konu kuzguni tarafından (07-07-2009 Saat 09:57 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stajyer
![]()
Üye No:7166
Notu: -26
Not Gücü : 0
Not Derecesi :
![]() |
teşekkürler...anladım evet buydu sormak istedıgım....vesselam
İnsan Allah'ın umududur,Allah'ın umudunu kırmayın..kim Allah'ın umudunu kırarsa Allah'da kıyamette onun umudunu kırar... Allah'ın var neye muhtaçsın,Allah'ın yok ne yin var diyen kullara selam olsun..
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|